افسردگی ، بیماریهای قلبی ، تغییر شیوه های زندگی

 zibaweb.com  زیبا وب ،سایت مفید برای پسران ودختران ایرانی

افسردگي چيست و چگونه ميتوان آن را درمان كرد ؟

افسردگي در واقع يك بيماري فراگير و لطمه زننده به روح و روان آدميست كه از مشخصات آشكار آن مي توان به احساس پوچ بودن و ناراحتي ، احساس نااميدي و يا بي ارزش بودن و حتي داشتن تفكرات منفي اشاره كرد .

گفته مي شود كه افسردگي عموما با نشانه هاي فيزيكي همراه است كه معالجه نسبت به آن چندان ثمر بخش نيست . عموما فرد مبتلا به افسردگي داراي رفتاري كند و آهسته است .

 اختلال رواني به صورت افسردگي و افسردگي شيدايي

اينگونه اختلالات رواني در مقياس هاي شديد و طول مدت ، نشانه هايشان با يكديگر متفاوت هستند . محققان علوم رفتاري ميگويند كه افسردگيهاي  پيشرفته نشانه ها و علايمي هستند كه مي توانند فعاليتهاي روزمره ، مطالعات، خواب و خوردن و شركت در فعاليتهاي خوشايند و سرگرم كننده را تحت تاثير قرار دهد .

چنين حالتي ممكن است براي دفعات گوناگون در طول زندگي آدمي روي دهد. محققان معتقدند كه نوع ديگر از افسردگي با درجه شدت پايين تر ، اختلال رواني به صورت افسردگي است كه در واقع داراي نشانه هايي طولاني مدت است كه براساس آن شخص از انجام مناسب فعاليتهاي روزانه و يا برخورداري از احساساتي خوب و دلپذير محروم مي شود .

بسياري از مردم كه مبتلا به اين گونه از افسردگي هستند ، همواره دوره هاي پريشان خاطري قابل توجهي را در برخي از برهه هاي زندگي خود طي ميكنند. محققان همچنين با اشاره به نوع سوم افسردگي و پريشان خاطري مي گويند ، نوع سوم افسردگي كه در واقع يك اختلال روحي شيدا گونه است ، نام بيماري افسردگي دو قطبي را نيز به خود گرفته است.

اين نوع از افسردگي البته به به اندازه دو نوع قبلي ذكر شده ، موجب ايجاد تغييراتي در خلق و خوي آدمي مي شوند . در پاره اي از مواقع احساسات و خلق و خوي آدمي ، داراي جوش و خروشي هايي شده ، با اين حال در بيشتر مواقع اين احساسات رنگ رخوت و سستي به خود مي گيرند . هنگامي كه يك شخص مبتلا به اين نوع افسردگي دوران بيماري خود را طي كند .

مي توان گفت كه شخص تمامي نشانه هاي مربوط به اين بيماري را از خود بروز مي دهد . اين نوع از ابتلا به افسردگي و پريشان خاطري ، در بيشتر مواقع ، تفكر ، قوه متفاوت ، حتي رفتارهاي اجتماعي را تحت تاثير قرار مي دهد كه در نتيجه به بروز مشكلات جدي براي شخص و اطرافيان منجر مي شود. محققان مي گويند كه هنوز درمان دقيقي براي اينگونه از افسردگي دريافت نشده است .

علايم ابتلا به افسردگي

محققان علوم روانشناسي و روانپزشكي بر اين باورند كه اشخاصي كه به نوعي به افسردگي و پريشان خاطري مبتلا هستند ، لزوما تمامي نشانه هاي اين بيماري را درخود ندارند ، گاهي فردي مواردي از علايم اين بيماري را از خود بروز مي دهد و گاهي نيز شخص ديگر پيدا مي شود كه حداكثر اين نشانه ها را در رفتار و احساسات خود بروز مي دهد.

اين اعتقاد علمي وجود دارد كه با توجه به شخص ، شدت علايم ابتلا به افسردگي و پريشان خاطري در دوره هاي مختلف زندگي متفاوت هستند .حمید رضا ترکمندی ، زیباوب www.zibaweb.com

با اين حال نشانه ها و علايم شناخته شده اين بيماري عبارتند از :

-  ناراحتي هميشگي ، احساس پوچ بودن، پريشان خاطري ، احساس نااميدي و بدبيني و احساس گناهكار بودن ، بي ارزش بودن و ناكار آمد بودن

- از دست دادن علايق و تفكرات دلپذير در جريان تفريحات و سرگرمي ها

- كاهش قواي بدن و كرخت و سست شدن رفتار

- داشتن مشكلات در امر تمركز به خاطر آوردن امور و تصميم گيري

- پريدن از خواب و يا خواب زياد

- از دست دادن ميل به غذا خوردن و كاهش وزن و حتي بالعكس داشتن ميل شديد به خوردن غذا و خواب زياد

- به مرگ و خودكشي فكر كردن و تلاش جهت خودكشي

- احساس خشم و بي حوصلگي

- علايم فيزيكي طولاني مدت كه معالجات پزشكي پاسخگوي آنها نيستند از جمله سردرد و دردهاي مزمن

- عصبانيت غير معمول

- كاهش نياز براي خوابيدن

-  صحبت كردن زياد

- كاهش قواي قضاوت و داوري

- رفتارهاي نادرست  اجتماعي

علل ابتلا به افسردگي

برخي از انواع افسردگي و پريشاني خاطر در خانواده ها همه گير مي شوند كه نشان دهنده آن است كه در واقع سستي رفتاري در ميان افراد يك خانواده مي تواند منشا وراثتي داشته باشد .

همچنين اين باور علمي و روانشناختي وجود دارد كه در برخي از خانواده ها به نظر مي رسد كه افسردگي هاي پيشرفته نسل به نسل بروز مي كنند . هر چند تحقيقات نشان داده اند اين امكان وجود دارد كه پريشان خاطري و افسردگي پيشرفته در خانواده هايي كه سابقه اين بيماري ندارند نيز ظهور يابد .

با اين حال يك نكته محرزست و آن اينكه چه از طريق وراثتي و يا خير ، اختلالات رفتاري مربوط به پريشان خاطري وافسردگي اغلب مربوط به بروز تغييراتي در ساختار بدن يا عملكرد آن است . تحقيقات نشان مي دهند افرادي كه داراي سطح پاييني از خود باوري هستند واغلب نگاه بدبينانه اي نسبت به خود و دنياي اطرافشان دارد و نيز به سرعت تحت فشار استرس هاي  محيطي مستاصل مي شوند ، آمادگي كامل براي ابتلا به افسردگي دارند .

از سوي ديگر تحقيقات سالهاي اخير نشان مي دهند كه تغييرات فيزيكي در بدن انسان مي تواند با تغييرات روحي و رواني نيز همراه باشد .

براي اين اساس گفته مي شود كه بيماري هايي از جمله اختلالات مغزي ، سكته هاي مغزي و حملات قلبي ، سرطان ، پاركينسون و اختلالات هورموني مي تواند عامل ابتلا به افسردگي شوند كه در نتيجه موجب آن مي شوند كه شخص بيمار ، سست و كرخت شده و اقدامي جهت مراقبت از خود در برابر اين بيماري ها صورت ندهد و بدين ترتيب بهبود شخص همواره به تعويق مي افتد .http://www.pezeshk.us/?p=13217

لطفا از  مطلب فوق  با درج این لینک و منبع استفاده نمایید :حمید رضا ترکمندی ، زیباوب www.zibaweb.com

----------------- -----------------

پژوهشگران توصيه مي‌كنند كه راه درمان ناراحتي‌ها و بيماري‌هاي قلبي عروقي در دنياي پرتنش و استرس‌زاي امروز تغيير شيوه زندگي است.


به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، همه ما مي‌دانيم كه خوردن غذاهاي پرچربي و شيوه زندگي پشت ميزنشيني مي‌تواند به قلب‌مان آسيب برساند، اما زندگي پرفشار امروزي و كار كردن در هفت روز هفته مي‌تواند قلب‌مان را به‌طور كامل ويران كند.

دكتر ميمي گوآرنري، پزشك پژوهشگر در مركز قلب سان‌ديگو در امريكا در اين باره اظهار داشت: يك كارديولوژيست چهره پنهان قلب‌مان را نشان مي‌دهد و آنچه ما مي‌توانيم قبل از تأثير سبك زندگي جديد براي سلامتي قلبمان انجام دهيم، پيدا مي‌كند. اين روش‌ها اغلب ما را از انجام عمل‌هاي پرهزينه قلبي، اقامت‌هاي طولاني در بيمارستان و ادامه زندگي با يك كيفيت پايين نجات مي‌دهد.

دكتر گوآرنري در مطلبي در اين زمينه كه به صورت پرسش‌ و پاسخ ارائه شده به بررسي موضوعاتي پرداخته كه مي‌تواند براي رسيدن به سلامتي و حفظ آن شرايط بهتري را براي ما فراهم كند.

وي در پاسخ به اين سوال كه كدام جنبه از زندگي مدرن امروزي براي قلب ما زيان‌بار است، گفت: شايد يكي از مهمترين عوامل اين باشد كه هر روز با ماشين در يك خيابان شلوغ و پر سر و صدا به سركارتان برويد و برگرديد و براي خانه‌اي كه هيچ وقت از آن به علت اين‌كه هميشه سركار هستيد استفاده نمي‌كنيد پول پرداخت كنيد.

سالم ماندن ما تحت تأثير جزئي‌ترين چيزهاي زندگي‌مان است. اين به اصطلاح زندگي مدرن منجر به سالم نماندن شما مي‌شود. امروز همه بر روي چيزهايي تمركز مي‌كنند كه درآمد بيشتري را برايشان ايجاد مي‌كند.حمید رضا ترکمندی ، زیباوب www.zibaweb.com

كار، جلسه، مذاكره و يا صحبت‌هاي كاري در زمان‌هاي غيركاري ناگهان بدن ما را در معرض يك حمله قلبي بزرگ قرار مي‌دهد بدون اين كه كسي ما را از آن آگاه كرده باشد.

وي در پاسخ به پرسش دوم مبني بر اين كه چگونه داشتن يك تلفن همراه براي سلامتي مضر است، گفت: شما به‌ طور مدام در حال چك كردن نامه‌هاي الكتريكي، خواندن فكس‌ها و صحبت با تلفن هستيد. مسئله‌اي كه بي وقفه و پايدار است.

ما در يك زمان مجبور به تصميم‌گيري‌هاي چند جانبه هستيم زيرا زمان كافي براي فكر كردن در اختيار نداريم. اين شكل از تصميم‌گيري به شدت استرس‌زا است و در نتيجه آن بدن ما مملو از هورمون‌هاي استرسي مي‌شود. در نتيجه استرس، افزايش هورمون‌هايي مانند كورتيزول و آدرنالين مي‌تواند خطر حمله‌ قلبي را افزايش دهد.

دكتر گوآرنري در پاسخ به اين سوال كه چطور مي‌توانيم از اين اتفاق‌هاي ترس‌آور پيشگيري كنيم، خاطرنشان كرد: با فكر در مورد جسم، عاطفه و روان قلب شروع مي‌كنيم.

مراقبت جسمي قلب شامل انتخاب غذاي مناسب، درست و استفاده از آنها است. اين قسمت آسان است. از نظر احساسي شما بايد از خودتان سوال كنيد آيا شما پراسترس، افسرده يا عصبي هستيد، از نظر روحي درباره‌ خودتان بپرسيد، من چه كسي هستم و هدفم چيست.

وي در جواب به پرسش چهارم مبني بر اين كه اگر خوردن غذاهاي مناسب و انجام ورزش، قسمت آسان داستان است، چرا مردم آن را انجام نمي‌دهند، اظهار داشت: مردم مي‌دانند كه چطور غذا بخورند و به چه تمرين‌هايي نياز دارند، اما آنها انتخاب‌هاي ضعيفي مي‌كنند كه عمدتاً اندوه و تنش به بار مي‌آورد.

دكتر گوآرنري در پاسخ به پرسش ديگري با اين مضمون كه آيا كلسترول بالا و فشار خون هنوز هم مورد اتهام هستند، يادآور شد: بله؛ فقط دانستن ميزان كلسترول خون براي ما كافي نيست. ما مي‌خواهيم چيزهاي با اهميت بيشتري را بشناسيم، مانند اين ‌كه چه نوع كلسترولي خوب يا بد است.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا استرس باعث فشار روي قلب شما مي‌شود، متذكر شد: پاسخ اين است كه استرس نابود كننده‌ شما نيست.

بايد به مردم كنترل استرس با انديشه‌ كاهش پايه‌اي استرس را بياموزيم. اين به آن‌ها كمك مي‌كند تا بدانند وقتي در موقعيت استرس‌زا قرار مي‌گيرند چطور به استرس پاسخ دهند. اين‌گونه مردم ابزار جلوگيري از طغيان هورمون‌هاي استرس را در اختيار خواهند داشت.

وي در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اين كه هورمون‌هاي درون ريز استرس‌زا چگونه باعث بروز حمله قلبي مي‌شوند، تصريح كرد: اولين هورموني كه رها مي‌شود كورتيزول است.

كورتيزول به كبد مي‌رود و باعث آزاد شدن قندها مي‌شود. اگر شما مضطرب شده‌ايد، بايد با افزايش قند خونتان مبارزه كنيد، خصوصاً اگر از بيماري ديابت رنج مي‌بريد.

وي اضافه كرد: در هنگام استرس، هورمون‌هاي اپي‌نفرين و نوراپي‌نفرين به درون خون شما ريخته مي‌شوند. سرعت قلب شما زياد مي‌شود، فشار خون شما افزايش پيدا مي‌كند، سطوح كلسترول بالا مي‌رود، رگ‌هاي خوني منقبض و پلاكت‌هاي خونتان به هم مي‌چسبند. همه اين مراحل مجموعه بيماري قلبي است.

همچنين سومين هورمون افزايش‌دهنده استرس aldosterone ناميده مي‌شود. Aldosterone به كليه مي‌رود و به اين دستگاه در كنترل و نگهداري نمك و آب كمك مي‌كند. اگر در حال فرار از يك ببر تيز دندان هستيد، مسلما نمي‌خواهيد بايستيد. اما خوب! اگر آب و نمك را داخل بدنتان نگه داريد طبيعي است كه فشار خون شما بالا مي‌رود.

اين پژوهشگر مركز قلب سان‌ديگو در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين كه ما چه ‌طور مي‌توانيم ترشح هورمون‌ها را متوقف كنيم قبل از اين ‌كه ما را از پاي در بياورند، گفت: در اين‌ جا دو روش كه ما مي‌توانيم براي كمك به كنترل پاسخ‌هاي استرس ياد بگيريم وجود دارد، البته ما نمي‌توانيم هورمون‌هاي استرس را از بدنمان بيرون كنيم.

نفس كشيدن عميق، نگه‌داشتن آن و به بيرون دادن نفس به بدنتان كمك مي‌كند تا شروع به آرام شدن كند. اين موهبتي است كه هميشه همراه شماست.

هم‌چنين شما مي‌توانيد كنترل پاسخ به استرس بازخورد محيطي را ياد بگيريد يا بياموزيد كه چطور در لحظه زندگي كنيد. اين به مردم ياد مي‌دهد كه چگونه از فكرشان براي كنترل عملكرد بدني‌شان شامل كشش عضلاني و آهنگ قلب استفاده كنند. بازخورد محيطي به شما مي‌آموزد كه در لحظه باشيد، در مركز بمانيد، حاضر باشيد و اجازه ندهيد ذهنتان بي‌هدف حركت كند.

فقط كافي است قبل از شروع كار نفس عميق بكشيد و در مورد چيزهايي كه دوستشان داريد و برايتان ارزشمند هستند فكر كنيد. شما با آرامش شروع خواهيد كرد. و يك نكته مهم ديگر اينكه تلفن همراه خود را خاموش كرده و پياده‌روي كنيد.

دكتر ميمي گوآرنري در پاسخ به آخرين پرسش مبني بر اينكه مهمترين كاري كه مي توانيم براي حفظ سلامتي قلبمان انجام مي‌دهيم چيست، تاكيد كرد: به خاطر بياوريد كه شما دوست داشتني هستيد و دوست مي‌داريد.

وقتي شما دوست بداريد، ترشح هورمون‌هايي كه پايين آورنده فشار خون بوده و سطوح هورمون‌هاي استرس‌زا مانند كورتيزول را كاهش مي‌دهند، تحريك مي‌شود.

چه كسي مي‌تواند دوست داشته باشد؟ به جاي جستجو براي دوست داشتن فقط دوست بداريد. به ديگران كمك كنيد. وقتي به روشني صورتشان نگاه مي‌كنيد احساس لذتي در قلب شما به وجود مي‌آيد و سپاسگزار موهبتي خواهيد بود كه به شما تقديم مي‌شود.http://www.pezeshk.us/?p=13796

لطفا از  مطلب فوق  با درج این لینک و منبع استفاده نمایید :حمید رضا ترکمندی ، زیباوب www.zibaweb.com

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

سایرمطالب مرتبط با روانشناسی و سلامت

_صفحه اصلی سایت زیبا وبwww.zibaweb.com